LA MONEDA SOCIAL O VIRTUAL

La moneda social o també dita virtual,es una forma de posar els diners al servei de les persones; permetent-les continuar compartint les seves capacitats quan la moneda convencional s’estanca.

El diner convencional, en el nostre cas l’euro, està fonamentat en el deute que els bancs ens atorguen i que ens lliga a causa de l’escassetat i la dificultat de generar euros. Aquests darrers tendeixen a acumular-se en mans d’un grup reduït de persones, atès que dels diners se’n creen beneficis monetaris; d’aquesta manera es promou la manca d’honestedat i la corrupció; es destrueixen les economies locals que s’escapen cap als grans centres financers; es fomenta la competitivitat, la creació de pobresa, provocant una degradació cultural i social creixent.

L’objectiu essencial d’una moneda social no és altre que facilitar els intercanvis entre les persones, com a unitat de compte, és a dir, donant valor a les coses i actuant com a instrument de pagament. La seva existència depèn únicament d’un acord comunitari que li atorga un valor determinat; no creat per un banc o per un govern, sinó determinat  per les mateixes persones que fan l’intercanvi.  D’aquesta manera l’economia que se’n genera és totalment real, sense cap aspecte especulatiu.

Podeu ampliar l’informació al web de  la Cooperativa Integral Catalana http://cooperativa.cat/un-altre-sistema-economic/la-moneda-social/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>