QUÈ ÉS UNA ECOXARXA?

Una Ecoxarxa és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana en les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.

A més, una Ecoxarxa fomenta l’economia local, el consum responsable i les relacions humanes, permet cobrir les necessitats bàsiques sense necessitat d’utilitzar l’euro, crea mecanismes de suport entre les persones i permet a aquestes desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals.

A Catalunya hi ha diferents Ecoxarxes que ja fa temps que funcionen:Lleida, Montseny, Tarragona, Barcelona, Osona, Garraf… i ara es torna a reactivar l’Ecoxarxa Vallès Occidental.

Dins les ecoxarxes existeixen els Nuclis d’autogestió local (NAL) , és el que som a Sant LLorenç Savall, en formem part un grup de persones que cada cop més, va creixent per promoure i incentivar l’intercanvi i l’ús de la moneda social, entre d’altres accions, com  pot ser l’autogestió, consum responsable i ecològic, col·aboració amb d’altres xarxes i nuclis…..

IMPORTANT! Per utilitzar l’Ecoxarxa heu de Registrar-vos a l’IntegralCES ,veieu l’apartat Com Inscriure’t.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>