LOGO_MONEDA-SOCIAL

INTEGRAL CES

INTEGRALCES significa Integral Comunity Exchange System (és a dir sistema d’intercanvi comunitari)

 

Què és?

L’IntegralCES és simplement un programa informàtic que anota les transaccions que les persones duen a terme. És a dir, és un programa que comptabilitza els intercanvis utilitzant una moneda que no és física, és purament virtual.

Funcions bàsiques.

Principalment contempla dues funcions bàsiques:

  • És un sistema de banc online.
  • És un mercat on tothom pot oferir i demanar el que té i necessita.

Filosofia de l’intercanvi

És un sistema d’intercanvi de suma zero. És a dir, si sumem tots els comptes de totes les persones, la suma total és zero.

Per entrar a la comunitat s’ha d’oferir alguna cosa. És a dir, s’ha de garantir que pots acumular crèdit. (saldo positiu)

Per començar a intercanviar no fa falta que tinguis un balanç positiu, sempre hi quan ofereixes alguna cosa. La quantitat màxima de saldo negatiu va en funció dels intercanvis que has fet. (Inicialment -50eM)

També pots acumular saldo positiu bescanviant euros per ecos, d’aquesta manera també es dóna liquides en euros a l’Ecoxarxa que utilitza per fer compres col·lectives. (Aquesta opció sols és vàlida en període de transició, de moment indefinit.)

És un banc totalment transparent. La especulació no hi té lloc, ja que tothom pot saber les quantitats individuals i del col·lectiu en circulació.

Podeu trobar més sobre la filosofia a la guia de l’IntegralCES http://docs.integralces.net/

Comunitats existents?

A Catalunya existeixen més de 18 Ecoxarxes cadascuna amb el seu respectiu CES o IntegralCES, a la península existeixen més de 50 Comunitats d’intercanvi, i en el mon existeixen 346 Comunitats. Algunes més actives que d’altres.

Com es relacionen les comunitats?

Cada comunitat decideix si es vol relacionar amb altres comunitats. És a dir, si es vol acceptar intercanvis amb altres ecoxarxes. A la del Vallès Occidental, la qual estem adherits el NAL de Sant Llorenç Savall, aquests intercanvis son permesos.

A banda, cada membre de la comunitat pot fer intercanvis entre els altres membres de la mateixa comunitat.

Com es realitzen els intercanvis entre comunitats?

El CES fixa el valor de les diferents monedes que s’utilitzen en l’equivalent a la moneda nacional lligada a un període de temps. (per exemple l’euro del 2011) i d’aquesta manera fa equivalències entre les diferents monedes mundials del propi CES que no estan influenciades per la volatilitat de les monedes corrents.

Amb qui puc intercanviar?

Actualment hi han 20 Ecoxarxes registrades a l’IntegralCES, pero també es possible de fer intercanvis amb les registrades al CES establint un pont per fer possible la transacció.

Fer-me de l’ecoxarxa del Vallès Occidental?

Fer-se de l’ecoxarxa del Vallès Occidental significa exclusivament que tindràs un nº de compte IntegralCES (de l’estil “VALL1234″) per tal de poder fer els intercanvis utilitzant la moneda social del Vallès Occidental (el ecomola)

Tot i això, també existeix la possibilitat de ser persona sòcia afí, i un cop donades les dades personals és pot intercanviar també utilitzant euros.

Com Funciona?

Cada persona té un número de compte (de l’estil VALL1234) i una contrasenya, i accedeix al seu tauler de control mitjançant la direcció:https://www.integralces.net/

Des del seu tauler pot:

  • Cobrar-se una venda
  • Veure/afegir ofertes i demandes.
  • Consultar els saldos de totes les persones. (Els detalls sols son consultables del nº de comptes públics)

El que no pot fer és: pagar. La principal tasca de l’IntegralCES es generar confiança entre persones, i amb aquest precepte deixem de pagar per tal de deixar que l’altre cobri la quantitat acordada. Al fer-ho, la persona que paga rep un correu d’avís, i pot contestar fent testimoni del seu grau de satisfacció si així ho vol fer.

Així doncs s’ha de recordar que quan es fa un venta, després s’ha de cobrar mitjançant el web.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>